Sorgen och saknaden

Hur man reagerar på beskedet om att nära anhörig eller vän har avlidit vet ingen i förväg. För många kan vissheten om att långt lidande är slut kännas befriande, även om saknaden givetvis känns tung. Om däremot dödsfallet sker plötsligt och oväntat kan sorgen och saknaden vara näst intill outhärdlig att bära.
Något som vi vet är viktigt för den som drabbas är att känna trygghet i att allt före, under och efter begravningen sköts på ett värdigt och seriöst sätt. Här är auktorisationen en ovärderlig garanti för att ni får rätt hjälp. Men det avgörande och viktigaste är ändå den personliga kontakten, att du känner förtroende för oss. Det är därför du ska ha möjlighet att nå oss dygnet runt. Det är därför vi tycker att det är självklart att vi träffas där du själv vill och känner dig bekväm.

Hur gör jag nu?

Vill du börja med att läsa om sådant som behöver ordnas inför en begravning har vi tagit fram skriften ”Hur gör jag nu”. Här hoppas vi att du får svar på dina första frågor.
Skriften kan du läsa genom att ladda ner den här i PDF-format. Du är också välkommen in och hämta den hos oss på Finns och Lysekils Begravningsbyrå.